En verden i endring

Årets første nummer av kontaktbladet.

 

Ønsker du å laste ned bladet eller abonnere kan det gjøres her.

Vi står overfor et innholdsrikt år, der mye står på spill. Utfordringene er mange, men forhåpentligvis klarer verdenssamfunnet også å finne muligheter og gode løsninger. Krisen i Syria fortsetter, gjennom nyttårshelgen var kampene i Aleppo øverst på nyhetsstrømmen. Det ser ut til at IS blir drevet tilbake fra viktige landområder – men spørsmålet er hva prisen er. Sivilbefolkningen i Syria lider, og det er lite håp om fred, frihet og demokrati i det hardt rammede landet. IS kjemper sin forskrudde kamp også i Europa. Et fredelig julemarked i Berlin ble rammet av ekstremistene. Frontene polariseres både mellom de europeiske allierte, som har ulike prioriteringer og utfordringer, og innad i de enkelte land. Flere større land har valg i år, og mye kan endres i det europeiske samarbeidet.

I USA gikk Donald Trump av med seieren i presidentvalget i november, og den 20. januar tiltrådte han som USAs president. De siste ukene har saker om hacking av partienes servere og lekkasjer til pressen vært mye diskutert. De amerikanske etterretningsmiljøer ser ut til å være samstemte om at en slik inntrengen har funnet sted, og at den har vært styrt fra Russland, uten at det ser ut til å gjøre nevneverdig inntrykk på den påtroppende presidenten. Mange er spent på hva som kommer av endringer i Det hvite hus, og på hvordan forholdet til europeiske allierte og til Russland vil utvikle seg.

I dette nummeret av bladet har vi samlet noen artikler om store og små utfordringer, som jeg håper du vil finne av interesse. Fra og med denne måneden vil det også være mulig å abonnere på Folk og Forsvars månedlige nyhetsbrev på mail.

 

Siste artikler
Folk og Forsvar er medarrangør av fire folkemøter om...
Folk og Forsvar arrangerte den 04-07.september studietur...
Bli med på Folk og Forsvars studietur! Folk og Forsvar...
Publikasjoner
Her kan du bestille alle våre publikasjoner. Vi sender de gratis til deg. Vi betaler også porto.

Klikk på ønsket publikasjon og fyll ut vårt skjema