Stilling ledig for forsvarspensjonist

Folk og Forsvar driver et omfattende informasjonsarbeid om norsk forsvars- og sikkerhetspolitikk, slik Stortinget til enhver tid fastsetter den. Ungdom er en viktig målgruppe, og nå utvider vi med en deltidsstilling for å jobbe særlig med ungdomsskolene.

Arbeidsoppgaver

Mange skoler søker økonomisk støtte i forbindelse med sine studieturer. På ungdomsskolenivå går turene ofte til Polen og Tyskland med besøk i konsentrasjonsleirene, eller til norske krigshistoriske steder som Arkivet, Rjukan, Falstadssenteret og lignende.

Når vi støtter slike turer økonomisk, reiser vi ut på skolene før avreise og holder foredrag. Arbeidsoppgavene dine vil i hovedsak bestå av å avtale, organisere og gjennomføre foredragsvirksomhet rundt om i landet, samt enklere saksbehandling knyttet til mottak av økonomisk støtte. Du vil bli én av to som samarbeider om disse oppgavene.

Hvem er du?

Vi søker en person som er omgjengelig, utadvendt og samfunnsorientert. Faglig har du gode historiske kunnskaper om 2. verdenskrig og den kalde krigen. Du er også oppdatert på aktuell norsk forsvars- og sikkerhetspolitikk, og kan peke på sammenhenger og utviklingstrekk fra historien og fram til i dag.

Du er god til å formidle, vant til å holde foredrag og å lage powerpoint-presentasjoner. Du må like å arbeide med ungdom, og kunne møte dem på deres premisser. Du må også være ryddig og godt organisert, og kunne jobbe selvstendig så vel som i lag med andre.

Betingelser

Stillingen er deltid og timeavlønnet. Arbeidsmengden vil variere i takt med skoleåret, med «høysesong» vår og høst. Kontorsted er Oslo, men reisevirksomhet må påregnes.

Stillingen avlønnes etter statens satser for pensjonistavlønning, p.t. 233,- per time. I tillegg kommer et tillegg per foredrag. Vi dekker også helårs reiseforsikring ved behov. Tiltredelse etter avtale, men vi ser for oss rundt 1. september.

Søknad, vedlagt CV sendes på mail til mkm@folkogforsvar.no så snart som mulig.

Organisasjonen Folk og Forsvar kan du lese mer om på våre hjemmesider på internett: www.folkogforsvar.no.

Ønsker du ytterligere opplysninger om stillingen, kontakt generalsekretær Monica K. Mattsson Kämpe på tlf 992 41 578 eller informasjonsrådgiver/generalmajor (R) Tor A. Sandli på tlf 400 40 856.

Meld deg på nyhetsbrev

Vil du få med deg siste nytt fra oss? Meld deg på vårt nyhetsbrev.