Studietur til Finnmark

Er du nysgjerrig på hvordan krigen i Ukraina har påvirket dagliglivet og Forsvaret i Finnmark? Vil du vite mer om hva Forsvaret gjør på Porsangmoen og i Kirkenes? Søk om å delta på reisen til vår nordligste landsdel!

Soldater fra Alta Heimevernsområde under Øvelse Finnmark 2023. Foto: Theodor Eilertsen/Forsvaret.

Folk og Forsvar arrangerer studietur til Finnmark og Finnmark landforsvar i perioden 11.-14. september. Det er avreise fra Oslo på morgenen mandag 11. september med besøk til Finnmark landforsvar på Porsangmoen ved Lakselv. Vi planlegger med overnatting i Karasjok, der vi får en orientering og omvisning på Sametinget tirsdag morgen. Etter besøket til Sametinget, drar vi videre med buss til Kirkenes.

I Kirkenes legges det opp til orienteringer fra ordføreren i Sør-Varanger kommune, Finnmark politidistrikt og besøk til Grensevaktbataljonen, herunder et besøk til en av våre grensestasjoner. Vi returnerer med fly til Oslo torsdag 14. september rundt lunsjtider

Grensepost som markerer riksgrensa mellom Norge og Russland. Foto: Maria Selnes/Forsvaret.

Hvem kan delta?

Gruppen vil bestå av 15 deltakere fra organisasjoner, politikk, undervisning og forskningsmiljøer. Deltakerne velges ut etter enkel søknad som sendes til ernst@folkogforsvar.no innen 28. august.

Turen er subsidiert, men hver deltaker vil ha en egenandel på kr. 6 500. Egenandelen inkluderer fly Oslo-Lakselv og Kirkenes-Oslo, busstransport mellom Lakselv og Kirkenes, besøk til Sametinget, samt én overnatting på hotell i Karasjok og to overnattinger i Kirkenes.

Ta gjerne kontakt hvis det er noe du lurer på til e-posten over eller på 95 88 80 83.

Meld deg på nyhetsbrev

Vil du få med deg siste nytt fra oss? Meld deg på vårt nyhetsbrev.