Studietur til Balkan 2024

Collage Sarajevo 1996 Foto: Mikhail Evstafiev (CC BY-SA 2.5 DEED)

Det tidligere Jugoslavia har vært gjenstand for konflikt fra Sloveniakrigen 26. juni 1991 til avslutningen av Kosovokrigen 10. juni 1999. Hvordan står det til i regionen i dag? Ser vi tendenser til en oppblussing av konflikten?

Dette er noe Folk og Forsvar ønsker å finne ut av og planlegger derfor med en studietur til Balkan 3. – 08. mars 2024. Planen er å besøke Skopje, Beograd og Sarajevo. Programmet er under utarbeidelse i tett samarbeid med Forsvarsattachéen i Beograd og vil blant annet inneholde besøk på ambassadene i Beograd og Sarajevo, orienteringer fra NATO, FN, OSSE, Norsk Folkehjelp m.m. Det vil også bli kulturelle innslag.

Egenandelen vil være på kr 6500,- og dekker transport i henhold til program, overnatting på enkeltrom, frokost i 5 dager samt en fellesmiddag.  Avreise vil være fra Torp søndag 3. mars med retur til Gardermoen 8. mars.

Vi ønsker en bredt sammensatt gruppe og interessenter kan sende en kortfattet søknad til jean@folkogforsvar.no hvor de begrunner sitt ønske om å få være med på turen. Du må kunne sikkerhetsklareres, beherske engelsk og ønske å delta aktivt i diskusjons- og spørsmålsrunder.

Søknadsfrist mandag 15. januar

Vi tar forbehold at endringer kan forekomme i programmet.

Meld deg på nyhetsbrev

Vil du få med deg siste nytt fra oss? Meld deg på vårt nyhetsbrev.