Studietur til Brussel

NATO hovedkvarteret i Brussel Foto: Paasikivi /Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)

NATO har økt fra 30 land til 31 og snart blir det 32 når Sverige får godkjent medlemskap. Hva betyr det for Norge at vi ikke lengre er NATO i nord? Har det noe å si at samtlige av våre nordiske naboer snart er medlem av både NATO og EU?
Bli med oss til Brussel og finn ut!

Studieturen til Brussel går over tre dager. Temaet for turen er NATO sin utvidelse i nord og konsekvensene det har for Norge.
På programmet står besøk til NATOs operative hovedkvarter ACO (SHAPE) i Mons og NATOs hovedkvarter i Brussel. Vi skal også til European External Action Service (EAAs) samt Den norske EU-delegasjonen. Under disse besøkene får vi orienteringer om aktuelle sikkerhetspolitiske tema, NATO sine prioriteringer og fokusområder, samt EUs utvikling på det utenriks-, forsvars- og sikkerhetspolitiske felt.

Egenandelen er på kr 4500,- Dette inkluderer fly t/r Oslo-Brussel, transport i Belgia, to netter på enkeltrom på sentralt hotell og enkelte måltider.  Avreise onsdag 10. april med retur fredag 12. april.

Gruppen vil bestå av rundt 15 personer, sammensatt fra ulike organisasjoner/fagmiljøer/embeter. Interesserte bes sende en kortfattet søknad der en forteller litt om egen bakgrunn og interesse for turen.
Du må kunne bestå en enkel sikkerhetsklarering, beherske engelsk og ønske å delta aktivt i diskusjons- og spørsmålsrunder.

Søknaden sendes jean@folkogforsvar.no 

Søknadsfristen er 15. februar.

Vi tar forbehold at det kan komme endringer i programmet.

Meld deg på nyhetsbrev

Vil du få med deg siste nytt fra oss? Meld deg på vårt nyhetsbrev.