Sommerhilsen fra generalsekretæren 2022

Denne uken tar de tar de fleste skolene sommerferie. For oss i Folk og Forsvar er første sesong av 2022 i ferd med å gå mot slutten. Sommeren ligger foran oss – forhåpentligvis fylt av gode opplevelser og mulighet for å lade batteriene!

Sommeren ligger foran oss! Foto: aoiaio/CC BY 3.0

Her i Folk og Forsvar har det vært et hektisk halvår. Til vår store glede har samfunnet omsider åpnet igjen for fullt etter pandemien, og forespørsler om foredrag, skolebesøk og rollespill har haglet inn. Ingenting er bedre enn det, og vi koser oss med å treffe mennesker over hele landet! For nå er det igjen «live» foredrag som gjelder. Nesten ingen etterspør digitale foredrag for tiden – det er møtet mellom mennesker, nye ansikter på besøk og variasjon i skolehverdagen som man vil ha.

Foredragsvirksomhet

I skrivende stund nærmer vi oss 9000 personer som har deltatt på et av Folk og Forsvars arrangementer. Det vil si at vi allerede nå har passert det totale antallet for fjoråret. 68 videregående skoler og 50 ungdomsskoler er besøkt, med foredrag om ulike aktuelle temaer. I tillegg er det avholdt 34 rollespill, om fred og konflikt. En god del foreninger og andre grupper har også fått foredragsholder på besøk fra Folk og Forsvar. Temaene har vært mange, men vi merker selvfølgelig stor interesse for den dramatiske situasjonen som vi har i Europa. Ukraina-krigen har utvilsomt vært det mest etterspurte foredraget siden krigsutbruddet i februar.

Nettsider

Alt som er relatert til krigen i Ukraina, Russland og NATO har også vært hyppige søk på våre nettsider. Selv om bakteppet er dystert, er det gledelig å se at antall unike brukere på sidene våre har doblet seg siden i fjor. Behovet for informasjon er stort når det er urolige tider, og vi er glade for at vi kan gi vært lille bidrag i den forbindelse. Over 350 000 personer har oppsøkt nettsidene våre hittil i år. Rekordmåneden var mars, da vi hadde hele 81 160 unike brukere inne på sidene våre. Fortsatt ser vi at mange av brukerne er skole-elever, som er inne på dagtid i ukedagene. Men vi ser også en stadig økende aktivitet i helger og ferier, og de aller fleste kommer nå inn via google-søk om ulike emner.

Klar for høstens aktivitet!

Nå skal vi kvesse pennene for nye artikler, oppdatere og utvikle presentasjoner og foredrag, og gjøre oss klare til et aktivt høstsemester. I slutten av august blir det studietur til Svalbard, og så langt er det planlagt 12 dagsseminarer rundt om i landet. Vi stiller også gjerne med foredrag for både skoler, organisasjoner og andre grupper, så det er bare å ta kontakt om du vil ha besøk av Folk og Forsvar.

Til høsten håper vi også å kunne dra i gang en ny aktivitet – «Etter jobben med Folk og Forsvar». Dette skal være et lavterskel-tilbud til alle som kunne ønske seg mer informasjon om ulike aktuelle tema, i en avslappet og uformell setting. Følg med – mer informasjon kommer etter hvert!

Monica K. Mattsson Kämpe, generalsekretær i Folk og Forsvar. Foto: privat

Folk og Forsvars kontor vil være åpent i hele sommer, men det vil være enkelte uker med svært redusert bemanning. Send oss gjerne en mail på post@folkogforsvar.no, så skal vi svare deg så raskt vi kan.

I mellomtiden ønsker vi alle våre følgere en riktig god sommer!

Monica K. Mattsson Kämpe, generalsekretær

Meld deg på nyhetsbrev

Vil du få med deg siste nytt fra oss? Meld deg på vårt nyhetsbrev.