Studietur til Svalbard 2024

KV «Jan Mayen» Foto: Annemarte Lehne / Forsvaret

Folk og Forsvar, i samarbeid med Den Norske Atlanterhavskomiteen, inviterer deg til en unik studietur til Svalbard, fra 28. august til 3. september.

Satellittstasjon på Svalbard KSAT. Foto: Thor Manum

Bli med oss på en reise til Svalbard, som gir deg innsikt i viktige temaer knyttet til arktisk sikkerhet og geopolitikk. Vi starter i Longyearbyen med besøk til Store Norske gruvedrift og KSAT satellittstasjon, samt møter med representanter fra Sysselmesteren og andre relevante institusjoner. Deretter går vi om bord på et av Kystvaktens nyeste fartøy KV Jan Mayen, og seiler til Sortland. Her avsluttes reisen den 3. september

Underveis vil vi få innblikk i Kystvaktens roller og ansvar, jurisdiksjon i norske havområder, kriminalitet, fiske, forurensning og Kystvaktens erfaringer fra tidligere konflikter. I tillegg arrangerer vi miniseminarer og workshops om ulike sikkerhetspolitiske temaer, hvor deltakerne selv bidrar med innledninger basert på deres spesialområder.

Deltakergruppen vil bestå av totalt 15 personer fra ulike faglige, organisatoriske og politiske bakgrunner, inkludert forskningsmiljøer og undervisningssektoren.

Praktisk informasjon:


Dato:
Avreise fra Gardermoen 28. august kl 0930  – Ankomst Gardermoen 3. september kl 2150

Pris:   
Turen er subsidiert og egenandelen er Kr. 8.500, – (inkluderer fly Oslo-Longyearbyen og Narvik – Oslo, overnatting på Svalbard, samt kost og losji om bord på KV Jan Mayen, transport og utflukter i henhold til program)

Innkvartering:
På Svalbard er det enkeltrom på The Vault. Om bord på KV Jan Mayen vil deltakerne bli tildelt lugarplasser etter tilgjengelighet. Vær forberedt på å dele lugar med en annen deltaker.

Søknadsfrist: Send din søknad til jean@folkogforsvar.no innen mandag 20. mai. Søknaden skal inneholde din bakgrunn og motivasjon, samt hvilket tema du har tenkt å bidra med i miniseminaret om bord.

Ta gjerne kontakt med oss dersom du har spørsmål eller behøver ytterligere informasjon.
Endringer i programmet kan forekomme.

Vi ser frem til en spennende og innholdsrik tur med deg!

Meld deg på nyhetsbrev

Vil du få med deg siste nytt fra oss? Meld deg på vårt nyhetsbrev.