Studietur USA

Det hvite hus
Foto: Alex Proimos/Wikimedia Commons (CC BY 2.0).

Bli med til USA – Norges viktigste allierte, og landet som er vertsland for både FNs hovedkvarter og en av NATOs to overkommandoer.

På denne studieturen vil du få en større forståelse for amerikansk politikk, Norges forhold til USA, og internasjonalt sikkerhetspolitisk samarbeid.

Program

Studieturen strekker seg over omtrent én uke, og deltakerne vil i løpet av denne tiden besøke tre byer. Turen starter som regel med noen dager i Washington D.C. På programmet står besøk og orienteringer hos den norske ambassaden, Pentagon og ofte en av byens mange sikkerhetspolitiske tenketanker. Temaene som dekkes inkluderer amerikansk politikk og Norges bilaterale forhold til USA.

Neste stopp på turen er Norfolk i Virginia. Her besøkes NATOs Allied Command Transformation (ACT), hvor vi møter norske ansatte og representanter fra NATO. I tillegg legges det gjerne inn et besøk på et av de amerikanske fartøyene som ligger inne på marinebasen.

Siste stopp på reisen er New York, der programmet vil inkludere foredrag på den norske FN-delegasjonen og omvisning i FN-bygget. Temaene som dekkes her er blant annet norske prioriteringer i FN, FNs sikkerhetsråd og fredsbevarende operasjoner.

Når kan jeg melde meg på?

Studieturer annonseres på vår nettside, Facebook-side og i vårt nyhetsbrev.

Ta kontakt med oss på post@folkogforsvar.no eller tlf 22 98 83 60 om du har spørsmål

Praktisk informasjon

Gruppen består vanligvis av ca 15 personer. Deltakerne innkvarteres på enkeltrom på sentralt plasserte hotell i Washington DC, Norfolk og New York. Reise mellom destinasjonene foregår med tog, fly og buss.

Påmelding

Når neste studietur settes opp, vil dette annonseres i nyhetsbrev og på vår Facebook-side, samt via invitasjon til våre medlemsorganisasjoner.

For nærmere opplysninger, ta gjerne kontakt med oss på tlf 22 98 83 60 eller post@folkogforsvar.no.

Reisebrev fra tidligere turer

Meld deg på nyhetsbrev

Vil du få med deg siste nytt fra oss? Meld deg på vårt nyhetsbrev.