Leksikon

Norwegian Defence League

Norwegian Defence League (NDL) er en norsk organisasjon som arbeider mot islamsk innflytelse i det norske samfunnet. Søsterorganisasjon til English Defence League. Også kjent som Norsk Forsvars Allianse.

Organisasjon: Ledes per 2019 av Rune Hauge (går også under navnet Leo Baardsen). Har en ledergruppe kalt «Admin» som tar seg av strategiske avgjørelser. Har flere undergrupper i forskjellige deler av Norge.

Stiftet: 2011.

Lokalisering: Norge.

Politisk retning: Høyreekstremisme.

Tilknyttede aktører: English Defence League, Dutch Defence League, Scottish Defence League, Hogesa og European Defence League.

Historie: Norwegian Defence League (NDL) ble startet i 2011 av Lena Andreassen etter oppfordring fra medlemmer i English Defence League (EDL). Andreassen fratrådte organisasjonen i 2012 og arbeider nå aktivt for å få den nedlagt. EDL og NDL har knyttet sterke bånd tidligere, men NDL er i stor grad inaktive per 2021. NDL fikk mye kritikk i kjølvannet av terrorangrepene 22. juli 2011, da det ble påstått at Anders Behring Breivik var et medlem i NDL. Breivik har selv avvist denne påstanden, men flere medlemmer i organisasjonen har bekreftet det. NDL har holdt en rekke demonstrasjoner i protest mot det de mener er den økende innflytelsen av islam i det norske samfunnet.

Les mer i leksikonet:

Relevante temaer:

Meld deg på nyhetsbrev

Vil du få med deg siste nytt fra oss? Meld deg på vårt nyhetsbrev.