Studietur Svalbard

En grupper poserer foran et varselskilt for isbjørn
Studietur til Svalbard. Foto: Folk og Forsvar (begrenset gjenbruk)

Lær mer om Nordområdene – Norges viktigste interesseområde!

På studieturen får du et innblikk i både kultur, historie, sikkerhets- og samfunnsutfordringer i nord. Deltakerne får også en unik mulighet til å være med på deler av et tokt med Kystvakta, og få innblikk i deres viktige rolle og oppgaver.

Program

Turen starter vanligvis med et variert foredragsprogram i Longyearbyen, med besøk hos blant annet Sysselmannen, lokalstyret, Universitetssenteret (UNIS). Her får man vite mer om øygruppas spennende historie, hvordan lokalsamfunnet er bygget opp, utfordringene med å bo i sivilisasjonens ytterkant, og beredskapen man har mot både isbjørn, vær og naturkrefter.

Ferden tilbake til fastlandet vil vanligvis være ombord på et ordinært tokt med Kystvakten. I løpet av toktet får gruppen foredrag om blant annet Kystvaktens oppgaver og utfordringer, jurisdiksjon i norske havområder, kriminalitet, fiske, forurensning, og Kystvaktens erfaringer fra tidligere konflikter. Av og til kan det åpnes for å delta på ulike aktiviteter, og det kan også bli stopp og ilandstigning på blant annet Bjørnøya.

Når kan jeg melde meg på?

Studieturer annonseres på vår nettside, Facebook-side og i vårt nyhetsbrev.

Ta kontakt med oss på post@folkogforsvar.no eller tlf 22 98 83 60 om du har spørsmål

Praktisk informasjon

Deltakerne innkvarteres i enkeltrom på hotell i Longyearbyen, og på tomannslugar ombord på Kystvakten. Vi flyr med ordinære rutefly t/r Oslo.

Ombord på Kystvakten deltar vi på et ordinært tokt. Det betyr at vi må ta forbehold om at det dukker opp oppgaver som må løses underveis og at dette fører til endringer i programmet.

Gruppen består vanligvis av ca 14 personer fra forskjellige relevante miljøer. 

Påmelding

Når neste studietur settes opp, vil dette annonseres på Folk og Forsvars nettside, i vårt nyhetsbrev og på vår Facebook-side, samt via invitasjon til våre medlemsorganisasjoner.

Reisebrev fra tidligere turer

Meld deg på nyhetsbrev

Vil du få med deg siste nytt fra oss? Meld deg på vårt nyhetsbrev.