Studietur til Svalbard

Vil du lære mer om Arktis og nordområdene? Den 11. – 18. august arrangerer Folk og Forsvar studietur til Svalbard. Nå kan du søke om å delta!

KV Svalbard (Foto: Forsvaret)

Hva opplever man?

Programmet er under utarbeidelse, men vi flyr fra Oslo og ankommer Longyearbyen fredag den 11. august, hvorpå vi innkvarteres på Svalbard hotell Polfareren.

På lørdagen blir det blant annet gruvebesøk i gruve 3. På søndag går gruppen om bord i KV Svalbard, og er med på et ordinært tokt rundt Svalbard. Underveis lærer vi mer om Kystvaktens arbeid, og er med på det som skjer. Om bord arrangerer vi også en rekke miniseminarer/workshops, der deltakerne selv bidrar med innledninger fra sine spesialområder.

Gruppen returnerer til Longyearbyen på onsdag, for et omfattende møteprogram torsdag og fredag. Tentativt inkluderer programmet orienteringer om Svalbardsamfunnet, sikkerhet og beredskap fra Sysselmesterens kontor, Universitetsstudier på Svalbard ved repr. UNIS, besøk på KSAT – Satelittstasjonen på Svalbard, møte med lokalstyret og orientering hos Store Norske. Programmet er imiddlertid fortsatt under utarbeidelse og endringer kan forekomme. Det vil også bli lagt inn noe tid til egen aktivitet som f.eks besøk til Svalbard museum tilsvarende. Fredag den 18. august reiser vi tilbake til Oslo.  

En bilvei med skilt som indikerer faren for isbjørn på Svalbard. Foto: wikimedia commons (CC BY-SA 3.0).

Hvem kan delta?

Gruppen vil bestå av totalt 10 personer, sammensatt fra ulike aktuelle faginstanser, organisasjoner, politikk, forskermiljø og undervisning. 

Deltakerne velges ut etter en enkel søknad fra interesserte. Turen er subsidiert, og egenandelen for deltakerne er kr. 8.500,-. Dette inkluderer fly tur/retur Oslo-Longyearbyen, 4 netter i enkeltrom på Svalbard hotell Polfareren i Longyearbyen, transport og utflukter i henhold til program, og kost/losji ombord KV Svalbard.

Ombord i Kystvakten innkvarteres vi i de lugarene som er tilgjengelige, og man må være forberedt på å bli tildelt dobbeltlugar sammen med en annen deltaker.

Deltakerne må også være forberedt på å bidra til programmet gjennom å holde en liten innledning (20 minutter) om et relevant tema man selv velger.

Dersom dette er noe DU ønsker å delta på, send en kortfattet søknad til jean@folkogforsvar.no innen fredag 7. juli. Merk kort frist! Det er begrenset antall plasser.  

Ta gjerne kontakt om det skulle være spørsmål, enten til mailadressen ovenfor eller på tlf 92 84 04 57! 

Meld deg på nyhetsbrev

Vil du få med deg siste nytt fra oss? Meld deg på vårt nyhetsbrev.